Habeco.si Habeco.hr PromotionalGifts.eu Habeco.co.at Habeco.co.at Habeco.ch PromotionalGifts.eu

Általános Emblémázási Tájékoztató

Az emblémázási technikák rövid leírása:

Tamponnyomás szinte minden felületre és formára alkalmas emblémázási technika. Az emblémát először egy nyomólemezre (klisé) világítják le majd ezt előhívják. Az emblémát ezután szilikon tamponnal (gumi közvetítő) viszik át a termékre. Különböző formák emblémázhatók különféle alakú párnák segítségével. A legtöbb termékhez egy vagy több színben lehet tampon eljárással emblémázni. A weblapon bemutatott termékek többségét, amelyek szintetikus anyagokból készülnek, tamponnyomással emblémázzuk. Az emblémát kerámia felület esetén magas hőmérsékleten beégetjük. Az embléma tapadása nem garantálható 100% ha a terméket mosogatógépben mossuk el. Ha biztos szeretnénk menni, akkor javasoljuk a tampon nyomás helyett a szita vagy a transzfer emblémázást.

A szitanyomás egyszerű és gyors emblémázási technika, ahol az emblémát egy fényérzékeny szitára viszik fel. Az embléma formáját ultraibolya fénnyel megvilágítják majd előhívják, mosás után, lesz fényáteresztő illetve festék áteresztő a film. Az előnye, hogy nem csak síkfelületek emblémázhatóak a szitanyomás technikával. A legtöbb terméket egy vagy több színnel lehet emblémázni. A legfőbb alkalmazási terület a textilek és a nejlon termékek, például az esernyők és a táskák emblémázhatóak szitanyomás technikával.

Körszitanyomás: a nagyobb méretű embléma esetén használjuk a körszitázást. Az esetek többségében tollakat emblémázzunk körszitanyomással. Minden egyéb információért forduljon a kapcsolattartójához.

Transzfer nyomás: az emblémát egy transzfer papírra nyomtatjuk. A transzfer papírt az embléma méretére vágjuk, majd a termékre helyezzük és magas hő nyomással átvasaljuk a termékre. Leginkább textilre és esernyőkre használjuk ezt az emblémázási technikát. Valamennyi termékünket amit egy színben szitanyomással emblémázunk több színű embléma esetén gyorsabb transzfernyomással emblémáznunk. Illetve a transzfernyomást, akkor is előnyös alkalmaznunk ha az emblémában sok az apró részlet amit szitanyomással képtelenség lenne kivitelezni.

Digitális transzfernyomás: az emblémát digitálisan rányomtatjuk egy öntapadós műanyag hordozóanyagra amit plotterrel körbevágunk. Az emblémakörüli többletet eltávolítjuk és hőnyomássál felvisszük a termékre. Általában textilanyagoknál használjuk ezt a fajta emblémázási technikát. Ennek az emblémázási technikának is meg vannak a korlátai, pl.esernyők és egyébb nejlon alapú anyagoknál nem használhatjuk a magas hő miatt. Egyben az embléma bonyolultsága is befolyásalja a techika alkalmazását. Az alapárban, akkor tudjuk alkalmazni ezt az emblémázási technikát ha egy vágásból megoldható az embléma körbevágása.

Digitális címke: a címkét digitálisan rányomtatjuk egy öntapadós műanyag hordozóanyagra amit plotterrel körbevágunk. Miután a címkét a kívánt alakra vágtuk felhelyezésre kerül az adott termékre. Egyben a címke bonyolultsága is befolyásalja a techika alkalmazását. Az árlistánkban lévő ár, akkor érvényes ha egy vágásból megoldható az embléma körbevágása.

Kerámia transzfer: először szitanyomással létrehozzuk a transzfer matricát amit felhelyezünk a bögrére és több mint 700 ° C fokon kiégetünk. Az égetés során a kerámia pórusai kinyílnak és befogadják az emblémát. Miután a kerámia kihűl és a pórusok bezáródnak így az emblémát nem lehet eltávolítani a kerámiából. Az így emblémázott termék magas kopás állósággal bír (mosogatógép, stb.).

Hímzés: A hímzés olyan emblémázási technika, ahol az emblémát a termékre varrják. A hímzést sapkákhoz, táskákhoz, textilekhez stb. használják. A hímzés díja az öltések számától és a logó méretétől függ. A színt a szál színe határozza meg. A szálak maximális száma 15. A hímzőkártyát biztosítani kell az embléma reprodukálásához. A teljes felületű embléma vagy arany- és ezüst színű embléma készítése drágább.

Lézergravírozás: olyan emblémázási technika, amelynél az emblémát a termék anyagába égetjük. A lézersugarat digitálisan vezérli a számítógép. A gravírozás színét a termék anyaga és a rétegek határozzák meg a felület alatt.

Dombornyomás: A dombornoymás elegáns és visszafogott emblémázási technika. Bőr,műbőr, karton, papír termékek emblémázására egyaránt alkalmazzuk. Az embléma tükörképéről vésetét hozzuk létre. A vésetet présbe tesszük és belepréseljük a termékbe. Préselés közben felmelegítjük ha szükséges speciális színező fóliával színezni is tudjuk, pl. arany, ezüst de egyéb színben is kivitelezhető a dombornyomás. Az árlistánk nem tartalmazza a speciális fólia dombornyomásnak a többletköltségét.

Doming avagy műgyantás matrica: az emblémát öntapadós matricára nyomtatjuk és műgyantával vonjuk be, ami szép átlátszó buborékot biztosít. A műgyanta nemcsak kristálytiszta, hanem védi az emblémát a karcolásoktól, és kiemeli az emblémát. A matrica lehet többszínű is.

Direkt nyomtatás: tintasugaras nyomtatási technika, sík és 3D alakú termékekhez, szinte minden anyagra alkalmazható. Az Ön emblémáját digitálisan közvetlenül a termékre nyomtatjuk, rendkívül jó minőségben. A grafika mindig színes lesz, és a részletek nagyon pontosak lehetnek. Az egyszerű szövegtől a nagyfelbontású képekig minden kivitelezhető. A nyomtatás nagy pontossággal történik, így nagyon is alkalmas a többszínű nyomtatásra. Ezzel a technikával megtudunk felelni a Pantone színskálának. A termék széleit is megtudjuk nyomni, és jelentősen nagyobb lesz az emblémázási felület mint a tampon nyomás esetében. Az anyagtól függően előfordulhat, hogy először egy fehér alapot kell nyomtatni, vagy az anyagot kell előkezelni.

Műszaki információk:

 • Az emblémázott színek eltérhetnek a termék háttérszíne miatt.
 • A Pantone Color Guide (C)-t kell használni referenciaként.
 • A tinta tapadása nem lesz feltétlenül jó az összes fémtermék emblémázása esetében. A Habeco.hu nem vállal felelősséget a fém és króm termékek tinta tapadásáért, ezért ilyen esetben megkérjük, hogy írja alá az erre vonatkozó felelősségi nyilatkozatot.
 • Emblémázás után a tinta elhalványodik, ha fém és éles tárgyakkal érintkezik (kulcs, kulcstartó és gomb),
 • A keményebb textíliákon a színek fedése nem lesz 100%. ezért javasolt a transzfernyomás.
 • A kör alakú és cilindrikus termékek korlátozott nyomtatható felülettel rendelkeznek.
 • Nem mindegyik sapka emblémázható az elülső felületen. A hímzés vagy transzfernyomás lehet egy jó alternatíva. Javasoljuk, hogy forduljon ügyfélszolgálatunkhoz az ilyen ügyekben.

 

A fájlokat a következő formátumokban várjuk:

 • Vector EPS, AI, CDR
 • Tiff, JPG: a minimális felbontás 600 dpi (rajzok esetében) és 300 dpi szürkeárnyalatos és raszteres munkához (fényképek esetében)
 • PDF formátum (legjobb minőség) tömörítés nélkül.
 • 72 dpi felbontással vagy annál alacsonyabb felbontású formaterveket nem tudunk feldolgozni!

 

Alkamazandó programok:

 • Adobe Illustrator
 • Photoshop
 • Corel Draw

 

Javasoljuk, hogy a szöveget mindig körvonalakká alakítsa. A filmek vagy eredeti artwork fényképészeti reprodukcióhoz: A fénykép a lehető legnagyobb méretarányú és jó minőségű fényképfelvételhez, fekete-fehérben max. A4 méretben. A többszínű precíziós nyomtatáshoz vagy színes nyomtatásra szánt fájlok szállításához kérjük, forduljon a nyomtatási részleghez a szükséges technikai tájékoztatás miatt. A filmek szállítását csak a nyomdai részleg utasításai szerint javasolt.

Általános információ:

Szükség esetén a Habeco az emblémázott reklámajándékokat különboző mennyiségben és dobozokba csomagolja ahogy az az árlistában foglaltak szerint.promóciós ajándékok különböző mennyiségben és dobozban csomagolják és szállítják a nyomtatott árukat az árlistában foglaltak szerint. Ez a termékek csomagolására is vonatkozik (poli-tasakok). Bármely panaszt a rendelés kézhezvételétől számított 14 napon belül kell benyújtani. A 14 nap elteltével már nem tudjuk elfogadni a panasz jogosságát. A Habeco reklámajándék azt feltételezi, hogy az összes mellékelt artwork szerzői jogvédelem nélküli és szabadon felhasználhatók, abban a formában ahogyan átadásra kerültek.

Roly
MOB
Anda
Anvil
ATLANTIS
Gildan
Iqoniq
Kariban
Premier
Proact
Sol’s
XD Design
Xindao
MEGBÍZHATÓSÁG
Gyors és megbízható kiszállítás, egyeztetett időn belül.
MINŐSÉG
Kiváló minőséget garantálunk.
VERSENYKÉPES ÁRAK
A legjobb árak a kiváló minőségért.
ONE STOP SHOP
Promóciós \ céges reklámajándékok emblémázással együtt egy helyen.