Habeco.si Habeco.hr PromotionalGifts.eu Habeco.co.at Habeco.co.at Habeco.ch PromotionalGifts.eu

Általános Emblémázási Tájékoztató

Az emblémázási technikák rövid leírása:

Tamponnyomás szinte minden felületre és formára alkalmas emblémázási technika. Az emblémát először egy nyomólemezre (klisé) világítják le majd ezt előhívják. Az emblémát ezután szilikon tamponnal (gumi közvetítő) viszik át a termékre. Különböző formák emblémázhatók különféle alakú párnák segítségével. A legtöbb termékhez egy vagy több színben lehet tampon eljárással emblémázni. A weblapon bemutatott termékek többségét, amelyek szintetikus anyagokból készülnek, tamponnyomással emblémázzuk. Az emblémát kerámia felület esetén magas hőmérsékleten beégetjük. Az embléma tapadása nem garantálható 100% ha a terméket mosogatógépben mossuk el. Ha biztos szeretnénk menni, akkor javasoljuk a tampon nyomás helyett a szita vagy a transzfer emblémázást.

A szitanyomás egyszerű és gyors emblémázási technika, ahol az emblémát egy fényérzékeny szitára viszik fel. Az embléma formáját ultraibolya fénnyel megvilágítják majd előhívják, mosás után, lesz fényáteresztő illetve festék áteresztő a film. Az előnye, hogy nem csak síkfelületek emblémázhatóak a szitanyomás technikával. A legtöbb terméket egy vagy több színnel lehet emblémázni. A legfőbb alkalmazási terület a textilek és a nejlon termékek, például az esernyők és a táskák emblémázhatóak szitanyomás technikával.

Körszitanyomás: a nagyobb méretű embléma esetén használjuk a körszitázást. Az esetek többségében tollakat emblémázzunk körszitanyomással. Minden egyéb információért forduljon a kapcsolattartójához.

Transzfer nyomás: az emblémát egy transzfer papírra nyomtatjuk. A transzfer papírt az embléma méretére vágjuk, majd a termékre helyezzük és magas hő nyomással átvasaljuk a termékre. Leginkább textilre és esernyőkre használjuk ezt az emblémázási technikát. Valamennyi termékünket amit egy színben szitanyomással emblémázunk több színű embléma esetén gyorsabb transzfernyomással emblémáznunk. Illetve a transzfernyomást, akkor is előnyös alkalmaznunk ha az emblémában sok az apró részlet amit szitanyomással képtelenség lenne kivitelezni.

Digitális transzfernyomás: az emblémát digitálisan rányomtatjuk egy öntapadós műanyag hordozóanyagra amit plotterrel körbevágunk. Az emblémakörüli többletet eltávolítjuk és hőnyomássál felvisszük a termékre. Általában textilanyagoknál használjuk ezt a fajta emblémázási technikát. Ennek az emblémázási technikának is meg vannak a korlátai, pl.esernyők és egyébb nejlon alapú anyagoknál nem használhatjuk a magas hő miatt. Egyben az embléma bonyolultsága is befolyásalja a techika alkalmazását. Az alapárban, akkor tudjuk alkalmazni ezt az emblémázási technikát ha egy vágásból megoldható az embléma körbevágása.

Digitális címke: a címkét digitálisan rányomtatjuk egy öntapadós műanyag hordozóanyagra amit plotterrel körbevágunk. Miután a címkét a kívánt alakra vágtuk felhelyezésre kerül az adott termékre. Egyben a címke bonyolultsága is befolyásalja a techika alkalmazását. Az árlistánkban lévő ár, akkor érvényes ha egy vágásból megoldható az embléma körbevágása.

Kerámia transzfer: először szitanyomással létrehozzuk a transzfer matricát amit felhelyezünk a bögrére és több mint 700 ° C fokon kiégetünk. Az égetés során a kerámia pórusai kinyílnak és befogadják az emblémát. Miután a kerámia kihűl és a pórusok bezáródnak így az emblémát nem lehet eltávolítani a kerámiából. Az így emblémázott termék magas kopás állósággal bír (mosogatógép, stb.).

Hímzés: A hímzés olyan emblémázási technika, ahol az emblémát a termékre varrják. A hímzést sapkákhoz, táskákhoz, textilekhez stb. használják. A hímzés díja az öltések számától és a logó méretétől függ. A színt a szál színe határozza meg. A szálak maximális száma 15. A hímzőkártyát biztosítani kell az embléma reprodukálásához. A teljes felületű embléma vagy arany- és ezüst színű embléma készítése drágább.

Lézergravírozás: olyan emblémázási technika, amelynél az emblémát a termék anyagába égetjük. A lézersugarat digitálisan vezérli a számítógép. A gravírozás színét a termék anyaga és a rétegek határozzák meg a felület alatt.

Dombornyomás: A dombornoymás elegáns és visszafogott emblémázási technika. Bőr,műbőr, karton, papír termékek emblémázására egyaránt alkalmazzuk. Az embléma tükörképéről vésetét hozzuk létre. A vésetet présbe tesszük és belepréseljük a termékbe. Préselés közben felmelegítjük ha szükséges speciális színező fóliával színezni is tudjuk, pl. arany, ezüst de egyéb színben is kivitelezhető a dombornyomás. Az árlistánk nem tartalmazza a speciális fólia dombornyomásnak a többletköltségét.

Doming avagy műgyantás matrica: az emblémát öntapadós matricára nyomtatjuk és műgyantával vonjuk be, ami szép átlátszó buborékot biztosít. A műgyanta nemcsak kristálytiszta, hanem védi az emblémát a karcolásoktól, és kiemeli az emblémát. A matrica lehet többszínű is.

Direkt nyomtatás: tintasugaras nyomtatási technika, sík és 3D alakú termékekhez, szinte minden anyagra alkalmazható. Az Ön emblémáját digitálisan közvetlenül a termékre nyomtatjuk, rendkívül jó minőségben. A grafika mindig színes lesz, és a részletek nagyon pontosak lehetnek. Az egyszerű szövegtől a nagyfelbontású képekig minden kivitelezhető. A nyomtatás nagy pontossággal történik, így nagyon is alkalmas a többszínű nyomtatásra. Ezzel a technikával megtudunk felelni a Pantone színskálának. A termék széleit is megtudjuk nyomni, és jelentősen nagyobb lesz az emblémázási felület mint a tampon nyomás esetében. Az anyagtól függően előfordulhat, hogy először egy fehér alapot kell nyomtatni, vagy az anyagot kell előkezelni.

Műszaki információk:

 • Az emblémázott színek eltérhetnek a termék háttérszíne miatt.
 • A Pantone Color Guide (C)-t kell használni referenciaként.
 • A tinta tapadása nem lesz feltétlenül jó az összes fémtermék emblémázása esetében. A Habeco.hu nem vállal felelősséget a fém és króm termékek tinta tapadásáért, ezért ilyen esetben megkérjük, hogy írja alá az erre vonatkozó felelősségi nyilatkozatot.
 • Emblémázás után a tinta elhalványodik, ha fém és éles tárgyakkal érintkezik (kulcs, kulcstartó és gomb),
 • A keményebb textíliákon a színek fedése nem lesz 100%. ezért javasolt a transzfernyomás.
 • A kör alakú és cilindrikus termékek korlátozott nyomtatható felülettel rendelkeznek.
 • Nem mindegyik sapka emblémázható az elülső felületen. A hímzés vagy transzfernyomás lehet egy jó alternatíva. Javasoljuk, hogy forduljon ügyfélszolgálatunkhoz az ilyen ügyekben.

 

A fájlokat a következő formátumokban várjuk:

 • Vector EPS, AI, CDR
 • Tiff, JPG: a minimális felbontás 600 dpi (rajzok esetében) és 300 dpi szürkeárnyalatos és raszteres munkához (fényképek esetében)
 • PDF formátum (legjobb minőség) tömörítés nélkül.
 • 72 dpi felbontással vagy annál alacsonyabb felbontású formaterveket nem tudunk feldolgozni!

 

Alkamazandó programok:

 • Adobe Illustrator
 • Photoshop
 • Corel Draw

 

Javasoljuk, hogy a szöveget mindig körvonalakká alakítsa. A filmek vagy eredeti artwork fényképészeti reprodukcióhoz: A fénykép a lehető legnagyobb méretarányú és jó minőségű fényképfelvételhez, fekete-fehérben max. A4 méretben. A többszínű precíziós nyomtatáshoz vagy színes nyomtatásra szánt fájlok szállításához kérjük, forduljon a nyomtatási részleghez a szükséges technikai tájékoztatás miatt. A filmek szállítását csak a nyomdai részleg utasításai szerint javasolt.

Általános információ:

Szükség esetén a Habeco az emblémázott reklámajándékokat különboző mennyiségben és dobozokba csomagolja ahogy az az árlistában foglaltak szerint.promóciós ajándékok különböző mennyiségben és dobozban csomagolják és szállítják a nyomtatott árukat az árlistában foglaltak szerint. Ez a termékek csomagolására is vonatkozik (poli-tasakok). Bármely panaszt a rendelés kézhezvételétől számított 14 napon belül kell benyújtani. A 14 nap elteltével már nem tudjuk elfogadni a panasz jogosságát. A Habeco reklámajándék azt feltételezi, hogy az összes mellékelt artwork szerzői jogvédelem nélküli és szabadon felhasználhatók, abban a formában ahogyan átadásra kerültek.

Roly
MOB
ATLANTIS
Gildan
Kariban
Regatta
Sol’s
Xindao
MEGBÍZHATÓSÁG
Gyors és megbízható kiszállítás, egyeztetett időn belül.
MINŐSÉG
Kiváló minőséget garantálunk.
VERSENYKÉPES ÁRAK
A legjobb árak a kiváló minőségért.
ONE STOP SHOP
Promóciós \ céges reklámajándékok emblémázással együtt egy helyen.