Habeco.si Habeco.hr PromotionalGifts.eu Habeco.co.at Habeco.co.at Habeco.ch PromotionalGifts.eu

Miért használnak a nagy márkák egyáltalán promóciós termékeket?

Miért használnak a nagy márkák egyáltalán promóciós termékeket?

A legnépszerűbb promóciós ajándékok még mindig a hordható termékek. A promóciós termékek eladásának az egész világon több mint felét teszik ki , őket követi a technikai jellegű ajándékok és irodai eszközök .A promóciós termékek között a power bank-ek mutatják a legnagyobb sikert, a PPAI felmérése szerint az ajándékozottak 87% döntött úgy hogy saját használatra tarja meg ezt a terméket.

Miért használnak a nagy márkák egyáltalán promóciós termékeket?

A következő okok és statisztikai adatok rámutatnak miért érdemes befektetni termékajándékokba:

  • Promóciós termékek a reklámmarketing egyetlen olyan eszköze, amely a vásárlók minden egyes érzékszervét aktiválni tudja: látás, hallás, tapintás, szaglás és ízlelés.
  • PPAI kutatása mutatja, hogy az emberek 83% emlékszik arra a cégre, amely megajándékozta valamely promóciós termékkel. Összehasonlítás képen, 7% emlékszik cégekre televíziós hirdetésekből.
  • Egy amerikai kutatás szerint, az emberek 91%-nak van valamilyen promóciós terméke a konyhájában, 74%-nak pedig legalább egy az irodában.
  • Egy PPAI felmérés szerint, a megkérdezettek 60% szívesebben dolgozna olyan céggel, amely promóciós powerbank-et ad ajándékba. 
  • PPAI vizsgálta a promóciós bögréken lévő reklámok hatását összehasonlítva a televíziós és rádiós hirdetésekkel. Az emberek 57% emlékezett a bögrén hirdetőre, míg 32% emlékezett a rádiós hirdetőre és kevesebb mint 28% a televíziósra.

 

Ha a tények és a statisztikai adatok meggyőzőek voltak az ön számára, akkor biztos úgy fog dönteni, hogy átszabja marketing stratégiáját annak érdekében, hogy egyesítse a promóciós és egyedi ajándékokat. De még így is nehéz lehet a cég illetve a részleg célkitűzésének elérése, hiszen a promóciós árúk önmagukban nem garantálhatnak sikert. Egy jó termékajándék jól elkészített, hasznos és hosszú élettartalmú. A legtöbb véghasználó az ajándék hasznosságát a kívánatos minőség felé helyezi.

A trendek, ugyanúgy, mint mindenhol máshol, a promóciós termékek iparában is változnak. PPAI szerint ezek a legmeghatározóbb trendek 2017-ben:

1. Több hangsúly a minőségre, kevesebb az árra

Pár évvel ezelőtt az olcsóbb promóciós termékek voltak a legnépszerűbbek. Vásárlók bármilyen ajándéktól boldogok voltak, de ez megváltozott. Az ügyfelem ma már azokat a termák ajándékokat értékelik, amelyek jó minőségűek és hasznosak. Olcsó, haszontalan és fantáziátlan promóciós termékek csak rontják a cégedről felállított képet a vásárlókban, hiszen a rossz minőségű ajándékkal fogják azonosítani a termékeidet, szolgáltatásaidat és márkádat.

Nagyobb elköteleződést jelent a cégek számára, ezzel ellentétben azonban az eredmények azt mutatják, hogy megéri. Ha komolyan állunk a promóciós ajándékokat, növelhetjük a vevőben a márka imázst, amely végül magasabb árbevételhez fog vezetni.

2. A tökéletes időpont az ajándékozásra: mindig

A trend az ajándékozás időzítésben is változott. Régebben csak újév környékén, vagy maximum egyszer egy évben ajándékoztuk meg vevőinket. Azonban mostanában egyre több és több cég fedezi fel a promóciós termékek előnyét és erejét és egész évben használják őket.

A promóciós termékeket a generáció irányítására, az eladások felgyorsítására, a vevők megtartására, vevőkkel és üzleti partnerekkel való kapcsolatok gondozására, az alkalmazottak motiválására és sok egyéb célra használják a cégek.

3. A technikai szerkentyűk népszerűsége

Technikai eszközök egyre népszerűbbek köszönhetően annak, hogy hasznosak, ami az egyik legfontosabb kritérium a promóciós termékeket illetően. Az emberek egyre gyakrabban használják őket (tevékenység rögzítők, smart vizes üvegek, smart töltő készülékek, fülhallgatók és fejhallgatók), amelyet már a marketingesek is észrevettek. USB flash meghajtók még mindig nagyon népszerű és hasznos választás a cégek körében. Mindig szükség van rá, hiszen soha nincs elég belőle, nem igaz?

4. A hordható termékek legyenek jópofák

Promóciós textil felsőknél nem elég, ha egyedi logóval ellátottak , de egy jópofa felírat nem hiányozhat róla. Az embereknek csak akkor vesznek fel egy ruhaneműt többször is és mutogatják vele a márkát, ha tetszik nekik. Ezért helyezzen egy motiváló üzenetet, egy jópofa ábrát, egyedi feliratot vagy csupán egy vicces illusztrációt a háttérbe, akkor is ha ezzel közszemlére teszi a cégét. Ennek egyik példája a Moira táska, ami félelmetes visszajelzést kapott a vásárlóktól és arra sarkalta őket, hogy más irányból kezdjenek el gondolkozni. A másik dolog, hogy ne fukarkodjon a minőségen. Egy tartós ruhaneműt hosszabb ideig lehet hordani, ami hosszabb megjelenítést biztosít a márka számára,mint egy olcsóbb darab. Mi több, a vevő is jó minőséget fogja társítani a márkához illetve a céghez.

5. Mindenki a környezetbarát ajándékokért bolondul

Őkologiai promóciós termékek ( mint minden más ami öko és bio ) hihetetlenül népszerűek mind a marketingesek , mind pedig az ajándékozottak körében. Ezek azok a termékek, amelyek környezetbarát és újrahasznosítható anyagokból készülnek. Egy PPIA kutatás szerint a vevők 40%-a azonnal felismeri a márkát , abban az esetben ha a cégtől már kapott valamilyen környezetbarát promóciós ajándékot.

Ne bízza a véletlenre a promóciós ajándék kiválasztását, ennek egy jól átgondolt döntésnek kell lennie, figyelembe véve a márkát,az imázst, amit közvetíteni akar valamit a vásárlóit illetve leendő ügyfeleket. A szállító kiválasztása sem kevésbé fontos , hiszen egy be nem tartott határidő vagy egy nem megfelelő termelési minőség lerombolhat egy jól kigondolt stratégiát.

Tudatában vagyunk a munkánk fontosságának. Ezért szánunk időt arra, hogy megismerjünk önt, a márkáját, a vásárlóit, így tudjuk kiválasztani az ön számára a megfelelő terméket. Reméljük, hogy a több mint 25 éves tapasztalatunk, erős kapcsolat a gyártókkal és elégedett vevők széles hálózata önt is meggyőzi. Mi több, kiváló árakkal és gyors szállítással tudunk szolgálni.

De a termékek önmagukban nem elegek. Ahhoz, hogy a kívánt eredmény elérje, kiugró minőségi márkára van szükség. A rajtuk lévő logó, üzenet vagy szlogen a cégét vagy szervezett fogja terjeszteni, hirdetni. És pontosan ez az, amiről a promóciós termékek szólnak: elősegítik, hogy márkája az emberek emlékezetében maradjon, és amikor vásárlásra kerül a sor, az ön cége jusson először eszükbe és önt válasszák.

Roly
MOB
ATLANTIS
Gildan
Kariban
Regatta
Sol’s
Xindao
MEGBÍZHATÓSÁG
Gyors és megbízható kiszállítás, egyeztetett időn belül.
MINŐSÉG
Kiváló minőséget garantálunk.
VERSENYKÉPES ÁRAK
A legjobb árak a kiváló minőségért.
ONE STOP SHOP
Promóciós \ céges reklámajándékok emblémázással együtt egy helyen.