Habeco.si Habeco.hr PromotionalGifts.eu Habeco.co.at Habeco.co.at Habeco.ch PromotionalGifts.eu

Miért használnak a nagy márkák egyáltalán promóciós termékeket?

Miért használnak a nagy márkák egyáltalán promóciós termékeket?

A legnépszerűbb promóciós ajándékok még mindig a hordható termékek. A promóciós termékek eladásának az egész világon több mint felét teszik ki , őket követi a technikai jellegű ajándékok és irodai eszközök .A promóciós termékek között a power bank-ek mutatják a legnagyobb sikert, a PPAI felmérése szerint az ajándékozottak 87% döntött úgy hogy saját használatra tarja meg ezt a terméket.

Miért használnak a nagy márkák egyáltalán promóciós termékeket?

A következő okok és statisztikai adatok rámutatnak miért érdemes befektetni termékajándékokba:

  • Promóciós termékek a reklámmarketing egyetlen olyan eszköze, amely a vásárlók minden egyes érzékszervét aktiválni tudja: látás, hallás, tapintás, szaglás és ízlelés.
  • PPAI kutatása mutatja, hogy az emberek 83% emlékszik arra a cégre, amely megajándékozta valamely promóciós termékkel. Összehasonlítás képen, 7% emlékszik cégekre televíziós hirdetésekből.
  • Egy amerikai kutatás szerint, az emberek 91%-nak van valamilyen promóciós terméke a konyhájában, 74%-nak pedig legalább egy az irodában.
  • Egy PPAI felmérés szerint, a megkérdezettek 60% szívesebben dolgozna olyan céggel, amely promóciós powerbank-et ad ajándékba. 
  • PPAI vizsgálta a promóciós bögréken lévő reklámok hatását összehasonlítva a televíziós és rádiós hirdetésekkel. Az emberek 57% emlékezett a bögrén hirdetőre, míg 32% emlékezett a rádiós hirdetőre és kevesebb mint 28% a televíziósra.

 

Ha a tények és a statisztikai adatok meggyőzőek voltak az ön számára, akkor biztos úgy fog dönteni, hogy átszabja marketing stratégiáját annak érdekében, hogy egyesítse a promóciós és egyedi ajándékokat. De még így is nehéz lehet a cég illetve a részleg célkitűzésének elérése, hiszen a promóciós árúk önmagukban nem garantálhatnak sikert. Egy jó termékajándék jól elkészített, hasznos és hosszú élettartalmú. A legtöbb véghasználó az ajándék hasznosságát a kívánatos minőség felé helyezi.

A trendek, ugyanúgy, mint mindenhol máshol, a promóciós termékek iparában is változnak. PPAI szerint ezek a legmeghatározóbb trendek 2017-ben:

1. Több hangsúly a minőségre, kevesebb az árra

Pár évvel ezelőtt az olcsóbb promóciós termékek voltak a legnépszerűbbek. Vásárlók bármilyen ajándéktól boldogok voltak, de ez megváltozott. Az ügyfelem ma már azokat a termák ajándékokat értékelik, amelyek jó minőségűek és hasznosak. Olcsó, haszontalan és fantáziátlan promóciós termékek csak rontják a cégedről felállított képet a vásárlókban, hiszen a rossz minőségű ajándékkal fogják azonosítani a termékeidet, szolgáltatásaidat és márkádat.

Nagyobb elköteleződést jelent a cégek számára, ezzel ellentétben azonban az eredmények azt mutatják, hogy megéri. Ha komolyan állunk a promóciós ajándékokat, növelhetjük a vevőben a márka imázst, amely végül magasabb árbevételhez fog vezetni.

2. A tökéletes időpont az ajándékozásra: mindig

A trend az ajándékozás időzítésben is változott. Régebben csak újév környékén, vagy maximum egyszer egy évben ajándékoztuk meg vevőinket. Azonban mostanában egyre több és több cég fedezi fel a promóciós termékek előnyét és erejét és egész évben használják őket.

A promóciós termékeket a generáció irányítására, az eladások felgyorsítására, a vevők megtartására, vevőkkel és üzleti partnerekkel való kapcsolatok gondozására, az alkalmazottak motiválására és sok egyéb célra használják a cégek.

3. A technikai szerkentyűk népszerűsége

Technikai eszközök egyre népszerűbbek köszönhetően annak, hogy hasznosak, ami az egyik legfontosabb kritérium a promóciós termékeket illetően. Az emberek egyre gyakrabban használják őket (tevékenység rögzítők, smart vizes üvegek, smart töltő készülékek, fülhallgatók és fejhallgatók), amelyet már a marketingesek is észrevettek. USB flash meghajtók még mindig nagyon népszerű és hasznos választás a cégek körében. Mindig szükség van rá, hiszen soha nincs elég belőle, nem igaz?

4. A hordható termékek legyenek jópofák

Promóciós textil felsőknél nem elég, ha egyedi logóval ellátottak , de egy jópofa felírat nem hiányozhat róla. Az embereknek csak akkor vesznek fel egy ruhaneműt többször is és mutogatják vele a márkát, ha tetszik nekik. Ezért helyezzen egy motiváló üzenetet, egy jópofa ábrát, egyedi feliratot vagy csupán egy vicces illusztrációt a háttérbe, akkor is ha ezzel közszemlére teszi a cégét. Ennek egyik példája a Moira táska, ami félelmetes visszajelzést kapott a vásárlóktól és arra sarkalta őket, hogy más irányból kezdjenek el gondolkozni. A másik dolog, hogy ne fukarkodjon a minőségen. Egy tartós ruhaneműt hosszabb ideig lehet hordani, ami hosszabb megjelenítést biztosít a márka számára,mint egy olcsóbb darab. Mi több, a vevő is jó minőséget fogja társítani a márkához illetve a céghez.

5. Mindenki a környezetbarát ajándékokért bolondul

Őkologiai promóciós termékek ( mint minden más ami öko és bio ) hihetetlenül népszerűek mind a marketingesek , mind pedig az ajándékozottak körében. Ezek azok a termékek, amelyek környezetbarát és újrahasznosítható anyagokból készülnek. Egy PPIA kutatás szerint a vevők 40%-a azonnal felismeri a márkát , abban az esetben ha a cégtől már kapott valamilyen környezetbarát promóciós ajándékot.

Ne bízza a véletlenre a promóciós ajándék kiválasztását, ennek egy jól átgondolt döntésnek kell lennie, figyelembe véve a márkát,az imázst, amit közvetíteni akar valamit a vásárlóit illetve leendő ügyfeleket. A szállító kiválasztása sem kevésbé fontos , hiszen egy be nem tartott határidő vagy egy nem megfelelő termelési minőség lerombolhat egy jól kigondolt stratégiát.

Tudatában vagyunk a munkánk fontosságának. Ezért szánunk időt arra, hogy megismerjünk önt, a márkáját, a vásárlóit, így tudjuk kiválasztani az ön számára a megfelelő terméket. Reméljük, hogy a több mint 25 éves tapasztalatunk, erős kapcsolat a gyártókkal és elégedett vevők széles hálózata önt is meggyőzi. Mi több, kiváló árakkal és gyors szállítással tudunk szolgálni.

De a termékek önmagukban nem elegek. Ahhoz, hogy a kívánt eredmény elérje, kiugró minőségi márkára van szükség. A rajtuk lévő logó, üzenet vagy szlogen a cégét vagy szervezett fogja terjeszteni, hirdetni. És pontosan ez az, amiről a promóciós termékek szólnak: elősegítik, hogy márkája az emberek emlékezetében maradjon, és amikor vásárlásra kerül a sor, az ön cége jusson először eszükbe és önt válasszák.

Roly
MOB
Anda
Anvil
ATLANTIS
Gildan
Iqoniq
Kariban
Premier
Proact
Sol’s
XD Design
Xindao
MEGBÍZHATÓSÁG
Gyors és megbízható kiszállítás, egyeztetett időn belül.
MINŐSÉG
Kiváló minőséget garantálunk.
VERSENYKÉPES ÁRAK
A legjobb árak a kiváló minőségért.
ONE STOP SHOP
Promóciós \ céges reklámajándékok emblémázással együtt egy helyen.